Beschermende kledij voortaan in veilige handen

Care4Safe: Nieuw initiatief voor onderhoud van PBM’s
Niet alleen de juiste keuze van de PBM’s is belangrijk, ook het facet onderhoud en de daaraan verbonden dienstverlening verdient de nodige aandacht. Daarom werd een gezamenlijk initiatief van Febelsafe (beroepsfederatie van fabrikanten, invoerders en distributeurs van PBM’s) en FBT (Federatie van de Belgische Textielverzorging) in het leven geroepen: Care4Safe.

Bij het onderhoud kunnen de essentiŰle veiligheids- en gezondheidsvoorschriften van de PBM’s in gevaar gebracht worden. Bedrijfsleiders konden tot dusver onmogelijk weten waar hun veiligheidskledij echt in veilige handen was. Om dat onderscheid wel te kunnen maken en uit de bekommernis om de vooropgestelde levensduur en de beschermende kwaliteiten van het PBM optimaal te behouden, ontstond Care4Safe: een initiatief dat ‘state of the art” onderhoud herkenbaar moet maken voor de gebruikers van persoonlijke beschermingsmiddelen.

Door de ondertekening van deze intentieverklaring geven deze bedrijven aan dat ze alles in het werk zullen stellen om de kwaliteitszorg te verbeteren of op peil te houden. Een engagement dat ze nauwgezet zullen naleven.

U kunt uw PBM’s dus voortaan best aankopen bij producenten en distributeurs die het Care4Safe-label voeren. En het onderhoud uitbesteden aan wasserijen die hetzelfde label mogen gebruiken. Alle deelnemende organisaties zijn ook terug te vinden op de speciale site www.care4safe.be die tevens allerlei nuttige informatie bevat voor de bezoekers.
Lees verder:

Wat is corporate wear?

Waarvoor staat PBM?

Huren of aankopen