BEDRIJFSKLEDIJ: Huren of aankopen?

Werk en werkkledij uit handen nemen
Zelfs in de kleinste bedrijven moet er altijd iemand zijn die het vestje van ‘beheerder bedrijfskleding’ aantrekt. Nochtans past die pet de specialisten onder onze leden stukken beter. Het is slechts één van de voordelen waarvan u profiteert als u voor werkkledij in zee gaat met een linnenverhuurder die ook voor het onderhoud zorgt of met een industriële wasserij die de zelf aangekochte spullen in perfecte staat houdt.
  • Uw verantwoordelijk personeelslid kan in beide gevallen zijn uren nuttiger besteden, zodat deze kosten – ten laste van het budget “bedrijfskledij”– gevoelig verminderen.
  • Uw budgetbeheerder wrijft zich om nog een andere reden in de handen: het linnenverhuursysteem vereenvoudigt namelijk de budgettering. De klant kan precies bepalen hoeveel elke drager hem kost. Bovendien is het niet meer nodig om te investeren in textielproducten. Tenzij u zelf optimaal wilt profiteren van het marktprincipe en de producenten van de kledij tegen mekaar uitspeelt.
  • De linnenverhuurder weet als geen ander welke kledij het best geschikt is voor de activiteit van de drager, en hij zal ervoor zorgen dat het gamma is afgestemd op het imago en de stijl van de klant. Wasserijen staan u graag met raad en daad bij in uw keuze. U hoeft zich daarbij niet te beperken tot de merken die de linnenverhuurder in zijn portefeuille heeft.
  • Uw werknemer zal er altijd onberispelijk uitzien. Daarvoor staat het aangepast onderhoud garant. Linnenverhuurders wassen en herstellen het kledingstuk en op het eind van de levensduur vervangen ze het.
  • Veiligheid staat voorop en dus wordt er in de full service nauwkeurig toegezien op de normen en de Europese reglementeringen inzake veiligheid en bescherming op het werk.
  • Draagcomfort begint bij de juiste maat. Daarom individualiseren we de kleding voor iedere drager, door middel van barcodes of chips.
  • De distributie van de kleding gebeurt à la carte, in functie van de verlangens van de klant. Bij linnenverhuurbedrijven is de flexibiliteit ten opzichte van personeelwijzigingen groot.
  • Ook wasserijen kunnen het verbruik van de kledij optimaliseren. Ze kunnen bovendien instaan voor eventuele herstellingen en zij organiseren een goed afgesproken ophaling. Dit is de beste formule als u niet houdt van een gebonden contact. U koopt uw kledij waar u wil en u kiest een textielverzorgingsbedrijf dat voor het onderhoud zal instaan.
Lees verder:

Wat is corporate wear?

Waarvoor staat PBM?

Care4Safe label